Gluten- en lactosevrije naked cake

image

Hiep hiep hoera, bijna 2 maanden geleden ben ik 24 jaar geworden. Dat heugelijke feit moest natuurlijk gevierd worden met… taart! Op Instagram en Pinterest was ik verliefd geworden op de naked cake: een taart zonder marsepeinen- of fondant buitenlaagje. Lekker simpel, maar o zo mooi! Het enige waar de taart uit bestaat is cake en botercrème. Ter decoratie zie je veel echte bloemen en vers fruit.

image

Ik wilde voor mijn eigen verjaardag dus een naked cake maken. Zo gezegd, zo gedaan! Aangezien ik (en de rest van het gezin) kamp met voedselallergieën, werd de taart gluten- en lactosevrij. Dit recept is daar dus ook op gericht, maar dit kan je vrij makkelijk aanpassen.

image

What you need
Voor de cake:
250 gram glutenvrije bloem (ik had die van AH eigen merk)
250 gram plantaardige zachte boter (ook van de AH)
2 eetlepels plantaardige melk
5 middelgrote eieren
150 gram suiker
1/2 zakje vanillesuiker
2 theelepels bakpoeder
Vanille essence naar smaak

Voor de botercrème:
1 fles plantaardige zachte boter
1,1/2 bus poedersuiker
Aardbeien

Ronde taartvorm
Aardbeienjam
Rozen ter decoratie

What you do
Verwarm de oven voor op 180 graden. Mix de bloem, suiker, vanille suiker, bakpoeder, plantaardige boter en melk tot een glad beslag. Mix vervolgens de eieren één voor één door het beslag en breng op smaak met wat vanille essence. Bekleed een ronde taartvorm met wat bakpapier en zet de taart voor 40 minuten in de oven. Check na 40 minuten met een satéprikker of de taart gaar is geworden. Blijft er veel cake aan de prikker hangen? Zet de taart dan nog even wat langer in de oven!

Maak ondertussen de botercrème. Doe de boter met een halve bus poedersuiker in een keukenmachine en doe daar de aardbeien bij. Mix tot een gladde massa. Voeg telkens poedersuiker toe, totdat er een stevige crème ontstaat.

Wanneer de cake is afgekoeld kan je de cake door de helft snijden. Doe dit heel voorzichtig, want anders breekt de bovenlaag! Wanneer je twee helften cake heb kan je de onderste helft royaal besmeren met botercrème. Doe bovenop de botercrème een laag aardbeienjam en plaats de bovenste cakelaag erop. Besmeer de bovenkant van de cake ook met botercrème. Doe ter decoratie rozen en wat aardbeien bij en klaar is je naked cake!

image

Loesie vond ‘m in ieder geval erg mooi 😉 Heb jij wel eens een naked cake gemaakt?

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s