Het houdt niet op.

2016-03-13 05.32.56 1

Dinsdagochtend 9:30 uur, mijn telefoon trilt. Ik zit net ontspannen te genieten van mijn ontbijtje – ik heb tenslotte een vrije dag. Ik pak mijn telefoon en ik zie dat mijn vriend een berichtje heeft gestuurd. Woooww, aanslagen in Brussel. Echt bizar. Direct ga ik naar de Nu.nl app, waar ik het gruwelijke nieuws lees. “Verdomme, alweer”, denk ik, terwijl ik op internet speur naar meer informatie over deze aanslagen.

Inmiddels zijn de eerste beelden vlak na de aanslagen vrijgegeven. Wat je ziet zijn verwoeste gebouwen, verspreide ledematen en mensen in paniek. Afschuwelijk. Dit zijn allemaal mensen die dag net zoals ieder ander begonnen zijn. Onderweg naar werk, op zakenreis of misschien wel met het gezin op vakantie. Allemaal nietsvermoedende mensen, waarvan in één klap het leven weggenomen is. Waarom, vraag ik mij af. Waarom wordt dit een ander aangedaan? Het is zo nutteloos. Het maakt mij zó boos. Maar ook bang, want als het in België gebeurt, waarom hier dan niet?

Ondertussen ligt in Nederland het treinverkeer deels plat, vanwege ‘een verdacht persoon’ en is het Sanoma gebouw ontruimt. In België wordt er momenteel een kerncentrale ontruimt. Laten we hopen dat dit loos alarm is, want vandaag heeft Europa weer genoeg ellende meegemaakt.

En laten we vooral hoop houden. Hoop op een wereld waarin iedereen elkaar accepteert. Waar iedereen elkaar tolereert. Waar iedereen elkaar in z’n waarde laat. Waar we niet meer met angst op een metrostation staan. Of met angst het vliegtuig pakken. Of zonder na te denken naar een café gaat, want “Wat er in Parijs is gebeurd, kan ook zomaar hier plaatsvinden”. Dat is wat ‘ze’ willen. Het dagelijks leven ontwrichten. Haat zaaien. Laten we daar alsjeblieft niet aan toe geven. Laten we ons alsjeblieft niet verlagen tot het niveau van de daders.

Weet je wat de ultieme manier is om wraak te nemen op dit soort acties? Het leven vieren. Want de slachtoffers van alle terroristische aanslagen kunnen het niet meer, maar wij godzijdank nog wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s