Hotspot Utrecht: Gys

image

Een aantal maanden geleden, toen het zonnetje nog scheen en de temperatuur aangenaam was, gingen mijn vriend en ik een dagje naar Utrecht. Zoals het heurt bij een dagje weg, moest er natuurlijk ook geluncht worden. Voor een normaal mens is dit natuurlijk niets bijzonders; je zoekt een leuk eettentje en klaar ben je. Maar als je (net zoals ik) kampt met voedselallergieën, wordt dat een ander verhaal.

Thank God voor Gys. Gys is een ontzettend leuk biologische lunchroom waar ze met liefde rekening houden met verschillende dieetwensen. Zo staat er van te voren al duidelijk op de kaart aangegeven wat glutenvrij, vegetarisch en vegan is. Als iets vegan is kan je er, met een koemelkallergie/lactose-intolerantie wel van uit gaan dat jij het betreffende gerecht ook wel mag.

image

Wat was het een verademing om in één opslag te kunnen zien wat ik wel en niet kon eten. Meestal moet ik aan het personeel vragen of ik een aparte kaart mag (die ze meestal niet eens hebben). Vaak voel ik me opgelaten en heb ik het idee dat de bediening denkt “Daar heb je weer zo’n aanstellerige foodtrend volger”. Bij Gys hoefde ik me gelukkig niet zo te voelen en alleen dat is al vijf sterren waard.

Aangezien we daar gingen lunchen koos mijn vriend voor het brood met gegrilde tempeh en ging ik voor het broodje met de gegrilde groente. Ik nam daarbij een lactosevrije kokoschocolademelk. Mi gaddo, wat was die lekker! Het brood met de gegrilde groente vond ik ietwat tegenvallen. Er zat vrij weinig smaak aan. Maar mijn vriend was in de zevende hemel met zijn broodje tempeh. Hij vond het misschien wel het allerlekkerste broodje wat hij ooit heeft gegeten. (Later hebben we het gerecht nog een keer proberen na te maken, maar was lang niet zo lekker als bij Gys. Aldus the boyfriend.)

image

Mijn broodje

image

Zijn broodje

Ik zag op de kaart dat ze ook glutenvrije desserts hadden. Meestal moet ik het dessert aan mijn neus voorbij laten gaan, omdat er altijd lactose en soms gluten in zit. Maar bij Gys was dat niet zo, dus bestelde ik voor onderweg nog de cake van de week. Die was ook echt ontzettend lekker! Ik ging rollend de trein naar Rotterdam toe in.

image

Al met al is Gys een ontzettend leuke plek om te gaan lunchen of om een drankje te gaan doen. Het cafeetje heeft een cleane, gezellige sfeer en is makkelijk te bereiken. Kortom: bij een dagje Utrecht hoort een bezoekje aan Gys. Anders is de dag niet compleet.

Amsterdamsestraatweg 113
&
Voorstraat 77
gysutrecht.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s