Mjum: Bananenbrood met frambozen en chocola

2015-08-14 10.15.25 3

 

Soms heb je wel eens trek in iets lekkers. In mijn geval is dat zo’n meerdere malen per dag en het liefst in de vorm van koekjes, cake en chocola. En die drang heb ik bijna iedere dag… #thuglife Meestal probeer ik het binnen de perken te houden met een stuk fruit of wat pure chocola, maar soms wil ik gewoon iets wat vult én vet lekker is. En het moet ook nog eens gezond zijn. Herkenbaar? Gelukkig is er ooit iemand op gekomen om van fruit, in dit geval een banaan, een volledige cake te maken. En diegene heeft de cake, om het wat gezonder te laten klinken, bananenbrood genoemd. Ik ben diegene eeuwig dankbaar, want wat is dit heerlijk zeg! (+ nog 6000 uitroeptekens)

Bananenbrood bestaat, zoals de naam al verklapt, uit bananen. En meel. Er zijn ontzettend veel recepten te vinden voor zo’n bananenbrood. Van een simpele met alleen de basisingrediënten, tot aan Oreo and cream banana bread. Ik wilde een bananenbrood maken die redelijk gezond is en dus gewoon wél suiker bevat (in tegenstelling tot veel recepten). Maar hij moest ook mijn chocolade cravings kunnen stillen, dus toen werd dit recept geboren:

Bananenbrood met frambozen en chocola. Dit recept is gluten- en lactosevrij.

Oetie heeft 'm goedgekeurd.

Oetie heeft ‘m goedgekeurd.

Benodigdheden
– 260 gram meel (ik gebruikte glutenvrij meel)
1 theelepel kaneel
– 1,5 theelepel bakpoeder
– 0,5 theelepel zout
– 150 gram dadels, in stukjes
– 3 grote rijpe bananen
– een half zakje vanillesuiker
– 120 ml (plantaardige) melk
– pure chocola, in stukken
– frambozen

Werkwijze
Allereerst: Verwarm je oven voor op 180 graden. Mix de meel, kaneel, bakpoeder, zout en vanillesuiker in een grote kom. Doe dan de melk en de in stukjes gesneden dadels in een blender en mix totdat het een gladde massa is geworden. Het ziet er héél vies uit, maar het mengsel smaakt al goddelijk. Pak een kommetje en prak daar je bananen in. Hoe rijper de bananen zijn, hoe zoeter je brood wordt! Mix vervolgens het meelmengsel, de dadelmassa en de bananen door elkaar. Gooi ook de stukjes chocolade en de frambozen erdoorheen. Hou wat van de frambozen en de chocola over! Je kan het beste alles mengen met een spatel, een mixer heb je niet nodig. Giet het mengsel in een met bakpapier bekleedde cakevorm (anders krijg je ‘m er zo moeilijk uit!). Strooi als laatst nog wat chocola en frambozen over de bovenkant heen. Zet het dan voor 60 minuten in de oven. Laat het brood na 60 minuten nog even afkoelen.

Enjoy!

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s