Gekke gewoontes.

2015-05-06 11

Al geruime tijd volg ik Leonie van Gewoon wat een studentje ’s avonds eet. Ze komt met de meest geniale recepten (ze zijn altijd easy en dat is dus geniaal) en ze is ontzettend grappig. En nu heeft ze weer wat leuks bedacht: een Foodconfessions-tag. Je moet tien confessions vertellen die te maken hebben met eten. Aangezien ik soms best wel een aparte eter ben, is dit de perfécte tag voor mij! Oké daar komt-ieeee:

1. Ik ben een extreme zoetekauw. Zodra ik ’s ochtends wakker wordt schreeuwt mijn lichaam “SUUUIKEERRR” en start ik ook met een zoet ontbijt. ’s Middags eet ik altijd iets hartigs, maar daarna wil ik chocola. Zo rond half 4 heb ik weer een suikershot nodig en ’s avonds na het eten wil ik wéér iets zoets. Als ik wil kan ik heel de dag door snoepen, maar meestal beperk ik het tot fruit en dadels (want dat is iets gezonder).
2. Ik eet mijn chocolade vet smerig. Meestal probeer ik zo min mogelijk chocola te eten, maar als ik het mezelf toesta probeer ik er zo lang mogelijk van te genieten. Normale mensen breken een stukje af en kauwen erop. Ik doe alsof het een soort van lolly is, waardoor ik net als een klein kind volledig onder de chocolade zit. Mijn vriend gaat altijd een beetje kokhalzen als hij me zo bezig ziet, maar chocola is zoveel lekkerder als het een beetje gesmolten is. Dus ga ik er gewoon vrolijk mee door.

2575e802a36d0b838829ce8df3503a16

Dit dus.

3. Ik kan geen eten weggooien en daarom eet ik ’s avonds ALTIJD teveel. Mijn bord ligt altijd te vol (iets met grotere ogen dan maag) en ik zit op gegeven moment dan ook propvol. De meeste mensen stoppen dan met eten en laten de restjes liggen, maar ik dus niet. Nee, ik eet altijd mijn bord leeg, want ik vind het vreselijk als dat restje eten weggegooid moet worden. Ik voel me dan extreem schuldig. Ik vind voedselverspilling zo zonde, dus prop ik mezelf liever vol dan dat het weggegooid moet worden. Wat nog een goede optie is: Ik eet het restje de volgende dag als lunch. En als er heel veel eten over is, dan wordt het ingevroren voor een volgende keer. Dat is op zich wel goed, toch?
4. Ik eet altijd twee stukken taart. Want één stuk is niet genoeg.
5. Ik hou van vellen op mijn chocolademelk. Als ik zelf chocolademelk maak, zorg ik er altijd voor dat de melk overkookt, want dan krijg je zo’n heerlijke vel erop. En daar word ik dan weer heel blij van.
6. Ik ben de hele dag door bezig met eten. ’s Avonds lig ik in bed te bedenken wat ik ’s ochtends wil ontbijten en ’s ochtends vraag ik me af wat we ’s avonds gaan eten. Ik kan heel erg uitkijken naar een lekkere lunch en vind het heerlijk om foodblogs en de Allerhande te lezen, fantaserend over wat voor lekkere dingen ik ooit kan gaan eten.

Dit ben ik

Dit ben ik

7. Ik hou van pap met klontjes en shitloads muesli in m’n yoghurt. Ik schaar dit een beetje onder mijn ‘vel op melk’ obsessie. Ik vind het gewoonweg lekkerder als er meer dan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid calorieën in m’n pap/yoghurt zit.
8. Ik heb altijd honger. Als ik ’s ochtends vroeg opsta, heb ik rond half 11 weer honger. Waaay to early om al te gaan lunchen, dus dan is het tijd voor een tweede ontbijt. Om half 4 krijg ik standaard weer trek, waardoor ik genoodzaakt ben om weer wat naar binnen te werken. Want zonder die tussendoortjes overleef ik de dag niet.
9. Ik raak in paniek als ik leverworst of andere ingewanden moet eten. Als klein meisje vond ik leverworst heeerlijk. Ik kreeg altijd een plakje van de slager en at het graag op brood. Totdat ik een jaar of 6 was, toen kwam het omslagpunt. Ik ontdekte dat leverworst van een lever gemaakt wordt en dat het dus een ingewand is. GADVER! Sindsdien weigerde ik mijn ooit zo geliefde boterham met leverworst te eten en dat heb ik tot de dag van vandaag volgehouden. Ook ga ik kotsen van het idee dat de darmen in de garnalen moet eten. Die moeten dus ook vakkundig verwijdert worden. Daarnaast zal ik ook never nooit mosselen, slakken en andere weekdieren eten. Want die vreet je dus lekker met ingewanden en al op. Lekker hoor. Not.
10. Ik ben een quinoa-kut en eet meestal best wel gezond. Zo word extreem gelukkig van een boterham met hummus, kikkererwten en avocado. Sowieso maakt avocado het leven wat mooier. Het enige wat ik weiger te eten zijn superfoods. Flikker op met je chiazaad, ik ben geen fucking vogel.

Een bonusconfession:

11. Ik ben jaloers op de mensen die alles kunnen eten zonder er ziek van te worden. Ik weet niet meer hoe Italiaans schepijs in een hoorntje smaakt. Ik verlang naar Hema-taarten met gekleurde vlokken aan de zijkant. Ik ben zo benieuwd naar de Tony’s Chocolony’s melk met zeezout. Het lijkt me zo heerlijk om uit eten te gaan waar je maar wilt. Ik wil het ook kunnen, maar dat zit er helaas niet in.

Dat waren mijn confessions! Wat zijn jouw gekke eetgewoontes? Laat het me weten!

Zo, en dan is het nu tijd voor m’n broodje hummus met avocado en chocolade toe. Doei.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s