DIY: Paaseieren voor luie mensen

2015-03-31 03.ljpg

Over een paar nachten is het alweer Pasen. Tijd om choco-eieren te zoeken, jezelf vol te vreten, het huis vol te zetten met voorjaarsbloemen en natuurlijk om eieren te verven! Vroeger verfde ik samen met mijn zusje de meest mooie kunstwerken. Wat dacht je van een uitgelopen kuiken op een knalrood ei? Of een heel blauw ei. En als je het eitje ging pellen, was het eiwit op raadselachtige wijze ook blauw geworden. Waardoor je dus eigenlijk een broodje verf naar binnen werkte in plaats van een gezond broodje ei. Mijn moeder is blij dat m’n zusje in ik inmiddels te oud zijn voor de eierverf traditie…

Stiekem vind ik het nog steeds leuk om met Pasen eieren te versieren. Schilderen is nog steeds niet mijn beste kant (hallo uitgelopen kuiken). Daarbij heb ik ook het geduld niet om met verf en bladgoud en glitter en weet ik veel wat in de weer te gaan. Dus voor dit jaar heb ik een aantal super simpele DIY’s bedacht. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is naar een winkel gaan op de benodigde spullen te halen. En oké, soms komt er wat verf aan te pas. Komen zeeeee:

2015-03-31 02

Benodigdheden:
– Witte eieren;
– Zwarte waterverf;
– Verfkwastje;
– Witte veren;
– Witte eierdopjes.

Werkwijze:
Verdun de zwarte waterverf en trek met het verfkwastje een aantal strepen over het ei. Het hoeft niet netjes, want zo krijg je juist het marble effect! Laat de verg goed drogen. Zet ze vervolgens in de eierdop en doe er wat veren bij.

marble eggs

2015-03-31 02k

Benodigdheden:
– Bruine eieren;
– Touw;
– Veren;
– Takjes van bijvoorbeeld tijm.

Werkwijze:
Knip een stuk van het touw af en bindt de takjes en de veertjes vast. Als je het niet goed vast blijft zitten kan je het nog vastzetten met lijm.

2015-03-31 02h

Benodigdheden:
– Witte eieren;
– Zwarte fineliner;
– Veren;
– Eivormig bakje.

Werkwijze:
Zet met de fineliner zwarte stipjes van verschillende grootte op het ei. Doe vervolgens wat veren in het bakje en leg het ei erin.

2015-03-31 03g

Benodigdheden:
– Witte eieren;
– Gekleurde eierdopjes;
– Decoratie kuikens;
– Witte veren;
– Lintjes (om mee in te pakken bijvoorbeeld).

Werkwijze:
Deze is zo makkelijk, zelfs als je twee linkerhanden hebt lukt het. Knip kleine stukjes van het lint en vul het eierdopje ermee. Doe er een witte veer in en zet het kuikentje erop. Leg het ei ernaast. Het idee bij deze is dat het kuikentje de eierdop heeft opgeëist en het ei eruit heeft gekickt. ’t Is weer eens wat anders, toch?

Makkelijk hè? Ik kan het, dus jij kan het ook. Veel plezier ermee en vrolijk Pasen!

2015-03-31 03i

 

 

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s