Mierzoet Valentijnsontbijtje voor je sweetheart

Moet je al kotsen van deze titel? Nou, ik wel. Maar hé, het is bijna Valentijn! Het is tijd voor kleffe romantiek. En hoe kan je je lief nu het beste verwennen op deze dag? Met eten natuurlijk! (Jij dacht waarschijnlijk iets anders, HA! Viespeuk.) Aangezien Valentijnsdag dit jaar op een zaterdag valt, kan je uitpakken met een uitgebreid ontbijt. Laat ik nou toevallig een super lekker Valentijnsontbijt recept voor je hebben:

Honingzoete banaanpannenkoekjes met pruimen en slagroom & sweet trifle van perzikyoghurt met honing en slagroom.

Processed with VSCOcam with f2 preset

Dit recept is gluten- en lactosevrij, dus ook als je een voedselallergie hebt kan je genieten. Daarnaast is dit recept vegetarisch. Helaas niet vegan, want er zit ei doorheen. En ik wilde bijna zeggen dat ze healthy zijn, maar ik had er zoveel honing op gegooid, dat ze niet echt gezond te noemen waren… (Maar wel super lekker.) Benieuwd naar hoe je het maakt? Komt-ieeee:

Voor de Banaanpannenkoekjes (2 personen)
– Een ei;
– Een rijpe banaan (hoe rijper, hoe zoeter);
– (Soja)slagroom;
– Een pruim;
– Honing (naar smaak);
– Kokosolie;
– Een koekenpan;
– Optioneel: Gekleurde suikerhartjes ter decoratie.

Prak de banaan tot een vrijwel gladde massa. Voeg het ei toe en roer het mengsel goed door. Verhit in een koekenpan een theelepel kokosolie, totdat het vloeibaar is. Giet ongeveer de helft van het mengsel in de pan en laat het zachtjes op laag vuur lichtbruin worden. Zodra de ene kant lichtbruin is, keer je ‘m om, zodat de andere kant ook gaar kan worden. Doe dit ook voor de andere helft van het mengsel. Als het pannenkoekje de neiging heeft uit elkaar te vallen, keer ‘m dan om door middel van een bord. Zet het bord over het pannenkoekje. Houdt vervolgens het bord beet en keer de gehele pan om. Nu ligt de pannenkoek omgekeerd op het bord en kan je ‘m vervolgens zonder kleerscheuren weer in de pan doen. Terwijl de pannenkoekjes liggen af te koelen, kan je de slagroom kloppen. Snijd een pruim in vieren en haal de scheel eraf. Als de pannenkoeken genoeg afgekoeld zijn, kan je er naar smaak honing overheen doen. Serveer de pannenkoeken met een twee eetlepels slagroom, de pruimen en strooi er wat hartjes overheen.

banaanpannenkoek

Voor de Trifle (2 personen)
– Alpro Soja Perzikyoghurt (koeling);
– (Glutenvrije) muesli of cornflakes;
– Een pruim;
– (Soja)slagroom;
– Honing;
– Twee longdrinks/glazen potjes.
– Optioneel: Suikerhartjes.

Schep in een longdrink (of potje) twee eetlepels perzikyoghurt. Doe daarna een aantal theelepels honing erin, zodat er een flinke laag honing ontstaat. Schep vervolgens weer twee eetlepels perzikyoghurt erin. Doe daarna een laagje muesi (of cornflakes) erop. Doe nog één eetlepel yoghurt erop. Snijd de pruim in stukjes en leg dat op de yoghurt. Doe vervolgens daar slagroom op, totdat het glas vol zit. Strooi er ter decoratie wat suikerhartjes over.

Perziktrifle

Een tip: Wacht niet te lang met opdienen, anders zakt het hele zooitje in…

perziktrifle

Omdat ik shitloads honing overal op- en doorheen had gegooid, was het mierzoet. Maar zó lekker! Ik weet zeker dat je hier punten mee gaat scoren, bij zowel je lover, een vriendin, de hond van de buren of gewoon bij jezelf.

Spread the love en eet smakelijk!

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s