Oui oui oui, le chat Paris

Excuses le mot, het is la vache qui rit. Zoals een hoop van jullie weten ben ik afgelopen weekend naar Parijs gegaan (zie vorige blogpost). Ik had het tripje gewonnen met een like&share-actie op Facebook van Poopy Cat. We vlogen met de KLM naar Parijs, waar we twee nachten in een prachtig hotel mochten slapen én naar het kattencafé mochten gaan. Dit klinkt als de perfecte citytrip, toch? Ik zou deze zomer niet op vakantie gaan (arme studentenleven), dus ik was echt héél erg blij met deze reis! 

Processed with VSCOcam with a5 presetAfgelopen vrijdag was het zo ver: Om 06:50 uur vlogen we, in een leeg vliegtuig, naar Parijs. Ik was ontzettend zenuwachtig voor de vliegreis, maar die bleek heel erg mee te vallen. Het enige nadeel was dat m’n oren nogal pijn gingen doen, ondanks alle voorzorgsmaatregelen.

Processed with VSCOcam with c1 preset

We kwamen in een vrij lege stad aan. Het was 08:00 uur ’s ochtends en alle Parijzenaren bleken professionele uitslapers te zijn. Het hotel lag in het centrum en zag er geweldig uit.

Processed with VSCOcam with a5 preset

Het hotel

Nadat we hadden ingecheckt doken we stad in. Helaas waren een hoop winkels dicht, omdat het die dag een feestdag was. Dus toen gingen we naar de Sacre Coeur, Montmarte en de Notre Dame.

Processed with VSCOcam with p5 preset

Montmarte

Processed with VSCOcam with hb2 preset

Sacre Coeur

Notre Dame

Notre Dame

’s Avonds gingen we uit eten bij NoGlu, een gluten- en vrijwel lactosevrij restaurant. Daarna gingen we naar de Moulin Rouge en een seksmuseum (lekker piemels kijken). Na een lange dag van 20 uur waren we kapot en gingen we in een soort van coma.

Moulin Rouge

Moulin Rouge

De volgende dag ging net even anders dan dat we hadden gehoopt. Vanwege de vakantieperiode in Frankrijk waren er een hoop winkels dicht. Ook was het erg lastig om een restaurant te vinden waar ik mocht eten, aangezien ze óf dicht bleken te zijn óf al helemaal vol zaten. Dus hierbij een gratis tip voor jullie: Als je ergens graag wilt eten in de zomermaanden, reserveer dan ver van te voren! En niet om 17:00 uur want dan nemen ze niet op. En als je, net zoals ik, op een speciaal dieet moet letten, moet je niet al te kieskeurig zijn en iedere keer naar hetzelfde restaurant gaan. En op tijd reserveren. Anders wordt het erg lastig om allergievrij eten te vinden. Gelukkig ging op zaterdag een hoop wél goed. We zijn naar Pont des Arts a.k.a. de liefdesbrug geweest. Natuurlijk hebben wij daar onze liefde vereeuwigd met een slotje. Hartstikke illegaal, aangezien de brug op instorten staat en de Parijse autoriteiten liever heeft dat mensen een selfie maken. Wij hadden daar dus schijt aan (FUCK THE SYSTEM).

Processed with VSCOcam with a5 preset

Ons prachtige slotje

Is een selfie met je slotje ook goed?

Is een selfie mét een slotje ook goed?

We zijn naar het Hard Rock Café geweest. We hebben gedwaald door een dichte Le Marais. En als kers op de taart zijn we ’s avonds naar de Eiffeltoren gegaan, wat natuurlijk ultiem romantisch was. 

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with b5 preset

Opeens was het alweer zondag. Omdat we al om 15:00 uur op de luchthaven moesten zijn, konden we die dag niet zoveel doen. Er was nog één, heel belangrijk ding die we nog niet hadden gedaan: Naar het kattencafé! Eindelijk gingen we thee drinken onder het genot van een paar poezenbeesten. De katten leken allemaal een kater te hebben (ik ben zo grappig) van een wilde zaterdagnacht en lagen dus allemaal te slapen. Maar het was erg leuk om in een café vol katten te zijn!

Processed with VSCOcam with a5 preset

Processed with VSCOcam with a5 preset

Coma kater

Processed with VSCOcam with a6 preset

Toen zat de citytrip er weer op en vlogen we naar huis, helaas. Wat een geweldig weekendje weg was dit! We zaten in een leuk hotel, ik ben van m’n vliegangst af, ben ein-de-lijk weer naar Parijs gegaan (ik wilde al 7 jaar lang terug naar die stad), heb bijna alle dingen gedaan die ik in Parijs wilde doen en at last but not least: Ik ben naar het kattencafé geweest. En dat allemaal dankzij Poopy Cat. I’m a happy crazy cat lady

Parijs, je was mooi.

Processed with VSCOcam with lv03 preset

Processed with VSCOcam with lv03 preset

 

Processed with VSCOcam with b5 preset

Advertenties

2 gedachtes over “Oui oui oui, le chat Paris

  1. Pingback: 2014. | Life of Lizzy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s