Angstaanjagend lekker… Halloween diner!

Kijk niet gek op als er vandaag een zombie op straat loopt, want het is Halloween! Hoewel wij Nederlanders deze dag lang niet zo uitbundig vieren als de Amerikanen, heb ik voor vandaag toch een écht Halloweenrecept, namelijk: Pompoengnocchi met cherrytomaten.

DSC_0041 - kopie - kopie

Pompoen is in Nederland nog niet zo populair, hoewel je met deze groente zoveel kan maken! Van ovenschotels tot taarten en koffie: alles is mogelijk. Daarbij is pompoen ook nog eens super gezond. Kortom, er is geen excuus om geen pompoen te eten! En om dit recept uit te proberen 😉

Ingrediënten voor 4 personen:
1 pompoen
1 ui, in dunne partjes
1 teen knoflook
2 tl kaneel
1 el chilipoeder
1 bakje cherrytomaten
2 pakken gnocchi di patate (dat zijn aardappel-pastaballetjes)
geraspte kaas
olijfolie
zout

Bereiding:
Verwarm de ovengrill voor op 220 graden. Snijd de pompoen in parten van 2 cm dik. Verwijder de pitjes en zaadjes en snijd de parten in stukken (met schil). Schep in een ingevet bakblik de pompoen om met de uipartjes, knoflook, kaneel, chilipoeder en zout naar smaak. Leg de tomaatjes ernaast en verdeel de olie erover. Schuif het bakblik 10 cm onder het hete grillelement en rooster de groenten gaar en bruin in 20-25 minuten. Schep regelmatig om. Kook intussen de gnocchi gaar volgens de aanwijzingen op het pak. Schep de gnocchi in diepe borden. Bestrooi met de kaas en verdeel de pompoen en de tomaten erover.

Très simple, en angstaanjagend lekker! Smakelijk Halloween!

DSC_0056 - kopie

Advertisements

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s