Butterfly Pie

Hallo lieve mensen! Het is weer tijd voor een tuttig huisvrouwen-blogpost! Tegenwoordig is zo’n beetje iedereen aan het bakken geslagen, getuige het programma ‘Heel Holland Bakt’. Nu houd ik niet zo van dat burgerlijke gedoe, maar bakken vind ik best wel leuk. Gelukkig had ik afgelopen week een goede smoes om weer eens iets dikmakend lekkers in de oven te gooien. Mijn lieftallige zuster is afgelopen donderdag voor de wet volwassen geworden en dat moest natuurlijk gevierd worden met taart. Samen met mijn moeder heb ik mezelf opgesloten in de keuken, waar we keihard aan een sweet 18 taart hebben gewerkt. Zie hier het eindresultaat:

DSC_0464 - kopie

Tadaaa! De taart is niet helemaal perfect geworden, maar meine mutti en ik zijn dan ook geen professionele banketbakkers. Het is niet moeilijk om zo’n taart te maken; wel een hoop werk. Heb jij nu ook zin om een taart in elkaar te flansen? Check dan het onderstaande recept. It’s a piece of cake!

DSC_0465 - kopie

De taart bestaat uit twee cakelagen. Ingrediënten:

Voor de cake (deze ingrediënten zijn voor één cakelaag):
3 grote eieren
200 gram suiker
200 gram zelfrijzend bakmeel
200 gram zachte boter
1 tl bakpoeder
2 el melk (voor als het deeg te dik 

Voor de botercrème:
(Plantaardige) boter
Poedersuiker
Vanille-extract

Voor de bekleding:
Verschillende kleuren fondant
Jam naar keuze

Bereiding:
Verwarm de oven voor op 180 (heteluchtoven) of 190 graden (elektrische oven). Eerst boter en suiker mixen. Dan het zelfrijzend bakmeel erbij en één theelepel bakpoeder. Dan weer goed mixen. Vervolgens één voor één de eieren erbij mixen tot een glad beslag. Als het beslag te dik is geworden, kan je er wat (rijste)melk doorheen doen. Giet de mix in twee ronde bakvormen van gelijke grootte en bak het in ongeveer 20 minuten gaar. Nu heb je de onderste laag van de cake. Herhaal het bovenstaande en giet, als de mix klaar is, het mengsel in twee kleinere bakvormen van gelijke grootte. Bak deze ook in 20 minuten gaar. Nu heb je de basis van de cake.
Als de cake afgekoeld is, is het tijd om de botercrème ertussen te smeren. Doe flink wat (plantaardige) boter in een schaal en meng er behoorlijk wat poedersuiker doorheen. Voor de smaak kan je wat vanille-extract erdoorheen doen. Maak een glad mengsel. Smeer een dikke laag botercrème op de eerste cakelaag. Leg vervolgens de tweede cakelaag erop. Doe hetzelfde met de twee kleinere lagen.
Besmeer de onderste cakelaag met jam. Doe hetzelfde voor de kleinere, bovenste laag. Dit doe je, omdat anders het fondant niet goed blijft zitten op de taart. En omdat het gewoon lekker is.
Als je beide lagen hebt besmeerd met de jam, is het tijd om de taart te bekleden. Rol het fondant uit tot een grote, dunne plak. Zorg ervoor dat het fondant de hele onderste laag bedekt. Leg voorzichtig het fondant op de taart en strijk eventuele bobbels voorzichtig glad. Doe hetzelfde voor de bovenste laag. Als je klaar bent met het bekleden van de beide lagen, is het tijd om de bovenste laag op de onderste te plaatsen. Probeer ‘m in het midden te krijgen!
Nu is de taart in principe af. Om ‘m op te fleuren, kan je de taart versieren. Eventuele lelijke randen aan de onderkant van de taart kan je verbloemen met een lint. 

DSC_0446 - kopie

De taart was erg lekker! En voor degene die melk niet zo goed verdragen, dit recept is lactose-vrij.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s