The Black Keys @ Ziggo Dome

Maandagavond 3 december ging ik samen met m’n MATTIES 4 EVAAHHH, ook wel M., naar The Black Keys in Ziggo Dome. Omdat we een beetje laat waren met kaartjes kopen, zaten we op de tweede ring ergens in een hoekje verstopt. Maar thank god hadden we prima uitzicht! Alleen het geluid was iets te hard (hello gehoorbeschadiging no. 273743).

2012-12-03 22.04.46

Na een vaag voorprogramma, waar we niet echt veel van mee hebben gekregen, kwamen ze op: Zanger/gitarist Dan Auerbach en drummer Patrick Carney, vergezeld met een toetsenist en een bassist. De sfeer zat er vanaf het begin al goed in, dankzij het nummer ‘Howlin’ for you’. Ze speelden voornamelijk nummers van hun afgelopen twee albums, maar ‘Girl is on my mind’ en ‘Your touch’ waren ze nog niet vergeten! Een kippenvel moment bij ‘Little black submarines’, waarbij heel de zaal, à 10 000 man, mee zong.

Het publiek ging behoorlijk los, behalve in het vak waar wij zaten. Best wel jammer, want eigenlijk wilden we dansen en losgaan. Godzijdank kon het wel op het einde, toen ze ‘Tighten up’ en ‘Lonely boy’ speelden. Als toegift kregen we ‘Everlasting light’  en ‘I got mine’, samen met een discobal die opeens uit het plafond kwam.

The Black Keys hebben echt een geweldige show neergezet. De sfeer was leuk en ze speelden ontzettend goed. Ze klonken hetzelfde als op de plaat. In een soort van roes verlieten we de zaal en ik vond het echt jammer dat het alweer voorbij was. De eerst volgende keer zorg ik ervoor dat ik vooraan sta! Wel met oordopjes in m’n oren. Dat wel.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s