STOP! Bonbon time.

Voor iedereen die het ontgaan is, het is dus zomervakantie. Alleen dan zonder zomer. Het lijkt meer op een herfstvakantie, maar dan in juli. Wat moet je in vredesnaam doen met zulk weer? Gezellig met vrienden naar een terrasje/strand gaan zit er niet in. Dus zitten we gedwongen binnen. Voor degene die even niet meer weet wat ‘ie moet gaan doen, heb ik nog wel een leuke bezigheid: Bonbons maken. Je bent er een paar uurtjes zoet mee en het is niet moeilijk. Zelfs ik kan het! (Oftewel: iedere gek kan dit maken.)

Het basisrecept:

– 2 grote repen pure chocola
– een blok amandelspijs (Dr. Oetker)
– vormpjes (zoals voor ijsblokjes)

Vul een grote pan met water en breng het water aan de kook. Pak een kleinere pan en zet die in de grote pan met water. Breek de chocoladerepen in blokjes en doe het in de kleinere pan. Nu gaat de chocola smelten. Deze techniek heet au bain-marie.
Breng een laagje chocola aan in de vormpjes en laat afkoelen in de koelkast. Maak kleine balletjes van het amandelspijs. Zodra de chocola in de vormpjes gehard is, kan je de bolletjes in de vormpjes doen. Schep daar de rest van de gesmolten chocola overheen. Zet de vormpjes weer terug in de koelkast en laat staan totdat de chocola helemaal hard is.

Tadaaa, nu heb je je eigen bonbons! Hieronder staan nog vier recepten.

  

TRY ALL THE RECIPES!

Kokosbonbons

– 2 grote repen pure chocola
– een blok amandelspijs (Dr. Oetker)
– kokoslikeur (Malibu)
– kokosschaafsel
– vormpjes (zoals voor ijsblokjes)

Volg het begin van het basisrecept. Strooi veel kokosschaafsel in de vormpjes en schep daar de chocola overheen. Laat het harden in de koelkast. Meng het amandelspijs naar smaak met de kokoslikeur (Let op dat het spijs niet té nat wordt, dan gaat het namelijk uit elkaar vallen). Maak balletjes van het spijs en doe het in de vormpjes. Schep de rest van de chocola eroverheen en laat hard worden in de koelkast.

Koffiebonbons

– 2 grote repen pure chocola
– een blok amandelspijs (Dr. Oetker)
– espresso oploskoffiepoeder (Nespresso)
– mokkaboontjes
– vormpjes (zoals voor ijsblokjes)

Volg het begin van het basisrecept. Doe in ieder vormpje een mokkaboontje en schep daar de chocola overheen. Laat het harden in de koelkast. Doe een klein beetje water bij de oploskoffiepoeder en meng dit met het amandelspijs. Maak balletjes van het spijs en doe het in de vormpjes. Schep de rest van de chocola erover en laat de bonbons hard worden in de koelkast.

 

Speculoosbonbons

– 2 grote repen pure chocola
– een pot Speculoospasta
grove suiker
– vormpjes (zoals voor ijsblokjes)

Volg het begin van het basisrecept. Strooi in ieder vormpje de grove suiker en schep daar de chocola over. Laat de chocola harden in de koelkast. Schep in ieder vormpje een klodder Speculoospasta. Doe de rest van de chocola erover en laat de bonbons hard worden in de koelkast.

Koekjesbonbons

– 2 grote repen pure chocola
– kaneelkoekjes (of andere koekjes)
– vormpjes (zoals voor ijsblokjes)

Volg het begin van het basisrecept. Verkruimel 1 à 2 kaneelkoekjes en strooi een flinke laag in de vormpjes. Schep daar een laag chocola overheen en laat harden in de koelkast. Strooi vervolgens de rest van de kruimels in de vormpjes en schep er een laag chocola overheen. Laat de bonbons hard worden in de koelkast.

 

En dit is het resultaat! Op de onderste foto had ik een restje kokoslikeur- en koffie amandelspijs door de cacao en kokosschaafsel gerold. Ook erg lekker!

Advertenties

Een gedachte over “STOP! Bonbon time.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s